Látnivalók

Kaposvár és környéke látnivalói

A Virágfürdő Kaposvár sokoldalú élményfürdőzéssel, frissítő szaunavilággal, komplex gyógyászati, magas színvonalú uszodai- és strandszolgáltatással várja a kikapcsolódni és gyógyulni vágyókat.

A Katica Tanya egy 13 hektáros területen fekvő igazi élményparadicsom a kis- és nagygyermekes családok számára Somogy megyében, a Zselic szívében, Kaposvártól 16 kilométerre, Patcán.

Kaposvártól északra található Magyarország leghosszabb mesterséges tava, a DESEDA, A tó valamint erdővel, mezővel tarkított környezete a kirándulóknak és a vízi sportok szerelmeseinek egyaránt kellemes időtöltést nyújt.

Rippl-Rónai-villa, Kaposvár egyik műemléképülete. 1915-ben, a francia fogságból hazatérvén, ötvennégy éves korától ebben a villában lakott és alkotott Rippl-Rónai József, a magyar impresszionista festészet kiemelkedő alakja. 

A Kaposvártól mindössze 8 km-re, a Zselici Tájvédelmi Körzet területén fekvő Szennai Skanzen a gyönyörű természeti környezet mellett a múlttal való találkozás élményével és változatos programokkal várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kaposvár a madarak szemével